Redactie ABM Financial News - Woensdag 17 juni 2015, 13:17 uur

De vijf grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa hebben woensdag plannen gepresenteerd in aanloop naar het bepalen een nieuwe EU luchtvaartstrategie.

Air France-KLM, easyJet, International Airlines Group, Lufthansa Group en Ryanair pleitten onder meer voor eenvoudigere en efficiëntere regels voor de luchtvaartsector. Ook zetten de maatschappijen in op lagere kosten voor luchthavens.

De plannen van de luchtvaartmaatschappijen moeten de groei en werkgelegenheid in Europa versterken, zo stelden de CEO’s van de vijf maatschappijen vandaag in Brussel. Ook geeft het passagiers meer keuzevrijheid en kunnen de ticketprijzen omlaag.

De nieuw aangetreden eurocommissaris voor vervoer, Violeta Bulc, voert momenteel gesprekken met betrokken partijen om tot een nieuwe EU luchtvaartstrategie te komen.

Het was voor het eerste dat de genoemde vijf maatschappijen een gezamenlijke persconferentie hielden. Samen waren zij goed voor het vervoer van 420 miljoen passagiers in 2014, ongeveer de helft van alle passagiers die in Europa een vliegtuig pakten.

Leren beleggen

Live koersen