Redactie ABM Financial News - Dinsdag 30 juni 2015, 17:58 uur

Griekenland wil via het Europese noodfonds ESM een tweejarig steunpakket ontvangen om de schulden te herstructureren. Dit bleek dinsdag uit een brief van de Griekse regering aan het noodfonds en president Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep.

Het financieel noodlijdende Zuid-Europese land noemt de financiële problemen waarin het land verkeert onder meer "dringend". Griekenland vraagt daarbij om een tweejarige lening van het ESM om aan de verplichtingen van de interne en externe schuldeisers te voldoen.

De Grieken mikken daarbij op een herstructurering van de huidige schuldenlast om de Griekse schuldenlast "draagbaar en levensvatbaar" te maken voor de lange termijn.

Om een technische 'default' te voorkomen, verzoekt Griekenland bovendien om een verlenging van het steunpakket met een korte looptijd door de Eurogroep. Dit moet vervolgens aanhouden tot de lening van het ESM is goedgekeurd en in werking is getreden.

Later vanavond komt de Eurogroep, de ministers van Financiën van de eurozone, bijeen om het nieuwe voorstel van de Grieken te bespreken.

Leren beleggen

Live koersen