Redactie ABM Financial News - Donderdag 4 juni 2015, 17:52 uur

De Federal Reserve moet een eerste renteverhoging uitstellen tot de eerste helft van 2016. Zo luidde vandaag het advies van het Internationaal Monetair Fonds aan de Amerikaanse centrale bank in een update over de Amerikaanse economie.

Volgens voorzitter Christine Lagarde van het IMF moet de Fed wachten met het verhogen van de rente totdat er duidelijkere tekenen zijn van loon- en prijsinflatie.

In de ogen van Lagarde zal een eerste renteverhoging, ondanks dat al breed is aangekondigd dat deze er aan komt, voor veel beweging in de markt zorgen, ook buiten Amerika.

Het IMF verwacht dat de Amerikaanse economie dit jaar met 2,5 procent groeit. Volgend jaar groeit de Amerikaanse economie met 3,0 procent. De groei wordt dit jaar was volgens het IMF gedrukt door de zwakke start van 2015, waarin de lage olieprijs, havenstakingen en de sterkere dollar hun tol eisten.

De werkloosheid in Amerika daalt volgens het IMF dit jaar naar 5,3 procent en in 2016 naar 5,2 procent. De inflatie loopt op van 0,7 procent dit jaar naar 1,5 procent volgend jaar.

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1265.

Leren beleggen

Live koersen