Redactie ABM Financial News - Vrijdag 19 juni 2015, 13:22 uur

Beleggers verwachten dat de beurs in de komende maanden zal stijgen en zijn niet bezorgd over een mogelijke correctie. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van het halfjaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Effectenbezitters en online beleggersblad Beurswijzer.com onder ruim zesduizend particuliere beleggers.

77 procent van de ondervraagden is tevreden over het rendement van het afgelopen jaar. Ruim de helft verwacht dat de beurs de komende maanden zal stijgen, tegen slechts 9 procent die een daling verwacht. Tegelijk denkt bijna de helft van de beleggers dat de rente spoedig zal stijgen, wat een drukkend effect zal hebben op de aandelenkoersen. In het vorige onderzoek van november dacht slechts 18 procent dit nog. Slechts 28 procent van de ondervraagde beleggers denkt daarnaast dat de financiële crisis voorbij is.

Beleggers hadden in het onderzoek van november nog een specifieke voorkeur om te beleggen in de Verenigde Staten, maar die voorkeur is inmiddels gedraaid naar Europa. 43 procent van de ondervraagden ziet de beste beleggingskansen in Europa, terwijl in november vorig jaar slechts 21 procent dit dacht. "Beleggers beseffen dat de zwakke euro Europese multinationals in de kaart speelt en dat resulteert in een hogere waardering", aldus hoofdredacteur Nico Inberg van Beurswijzer.com.

Leren beleggen

Live koersen