Om eens een beeld te schetsen van hoe dat nou gaat hebben wij op donderdag 20 februari en vrijdag 21 februari drie VS30 (Dow Jones) posities geopend op basis van fundamentele informatie licht profiterend van het sentiment. Vooraf hebben wij een doel vastgesteld van minimaal 30% rendement en maximaal 10% verlies.

We besluiten om long te gaan (speculeren op een koersstijging) omdat de wereldmarkt in herstel is na een enorme daling veroorzaakt door onrust in Turkije, ook Reuters.com en pre-market koersen bevestigen een hogere opening. Fundamenteel bekeken is er geen reden meer voor een beperkte koersstand. Zoals u weet is het vooraf plannen erg van belang, hier hoort een stop-loss instellen ook bij. Dit hebben wij dus ook gedaan.

Op donderdag 20 februari hebben wij een positie geopend van ruim €3600, dit doen we tussen 15:30u en 16:00u omdat de koers erg bewegelijk is in deze korte periode van maar een half uur. Dit is omdat de Amerikaanse beursmarkt opent om 15:30u. Op dezelfde dag sluiten wij de positie wat ons voor een rendement van bijna 100% zorgt! U vindt de trade hieronder.


Klik op afbeelding voor vergroting


De volgende dag doen we precies hetzelfde, maar dan met twee posities en een hoger inzet, namelijk €5000. Ook hier plannen we een sluiting bij rendement van minimaal 30%. Omdat wij hier met behulp van een hefboom handelen, is dit een reëel doel. Wel sluiten wij de posities eerder af omdat we op beide posities ons doel al snel hebben bereikt. Sterker nog, op één positie behalen we een rendement van 66%.

Zoals u kunt zien sluiten wij de positie op donderdag later af dan de posities op vrijdag. Dit heeft te maken met het feit dat het soms even duurt voordat men een goede winst te pakken heeft, maar dit weerhield ons niet de positie open te houden. We hebben dus een gemiddeld rendement van 60% weten te realiseren op een vermogen van €13600. Dit is €8100 euro winst in twee daagjes, waarvan ruim €4500 in maar 25 minuten!


U heeft geen enorm kapitaal nodig om te starten met beleggen gezien de lage handelsgrootte van 0.5.
U kunt geheel GRATIS zonder storting een (demo)account aanmaken. Meer info: Plus500 traderpagina


Beleg mee en maak hier uw gratis Plus500 demo-account aan!

*80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Leren beleggen

Live koersen